Nový obchvat Galanty je do 19. októbra čiastočne uzavretý

NETKY.SK • 29 September 2015, 09:36 • 2 min
Nový obchvat Galanty je do 19. októbra čiastočne uzavretý

GALANTA - Obchvat Galanty na ceste I/75 je od pondelka (28. 9.) do 19. októbra čiastočne uzavretý. Dôvodom obmedzenia je ukončenie poslednej stavby – napojenia nového obchvatu na existujúcu komunikáciu. Informuje o tom webová stránka mesta.

slovakia

left justify in out

„Uzávera cesty platí v smere do Bratislavy od konca mesta, za železničným priecestím od prevádzky zberných surovín po vjazd a výjazd z obchvatu mestom. Obchádzková trasa povedie po novovybudovanom obchvate obojsmerne. Prevádzka zberných surovín a čerpacej stanice na tejto trase nebude obmedzovaná,“ konštatuje sa na internetovej stránke.

 

Tretí, posledný úsek galantského obchvatu otvorili 21. septembra. Motoristi bez obmedzenia mohli používať celú trasu len niekoľko dní. Tranzitná kamiónová doprava je presmerovaná na obchvat, preto očakávajú v meste menšiu premávku. Obchvat otvorili už v júni, ale motoristi takmer kilometrový úsek ani vtedy nemohli používať. Dôvodom bolo umiestnenie drôtov vysokého napätia, nakoľko sa nenachádzali v dostatočnej výške. "Od otvorenia obchvatu sa zlepšila situácia v meste," konštatoval primátor mesta Galanta Peter Paška.

 

Dodal, že mestský úrad bude môcť riešiť parkovanie na hlavnej ceste a vytvoria aj cestu pre cyklistov. O týchto plánoch sa viedla diskusia aj na pondelňajšom (28. 9.) stretnutí s obyvateľmi. Obchvat stál 42 miliónov eur, 85 percent výdavkov uhradili z fondov Európskej únie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies