Nový most na sídlisku Sever v Kežmarku opäť otvorili

NETKY.SK • 14 Jún 2018, 12:43 • 2 min
Nový most na sídlisku Sever v Kežmarku opäť otvorili

KEŽMAROK – Obyvatelia sídliska Sever v Kežmarku môžu od štvrtka opäť využívať most, ktorý spája túto časť s centrom mesta. Nový most cez potok Ľubica v dĺžke takmer 12 metrov nahradil pôvodný. Informovala o tom Zuzana Šlosárová z oddelenia komunikácie, propagácie a regionálneho rozvoja na Mestskom úrade v Kežmarku.

slovakia

left justify in out

Kežmarská radnica sa k tomuto kroku rozhodla pristúpiť predovšetkým z dôvodu zabezpečenia maximálnej možnej prietočnosti, ktorá pred výmenou spôsobovala problémy obyvateľom sídliska. Stavebné práce zahŕňali aj výmenu obrusnej vrstvy komunikácie na ul. Pod lesom.

 

„Investícia spolu s cestným kobercom predstavuje viac ako 330 000 eur a prestavba trvala takmer trištvrte roka,“ dodala Šlosárová s tým, že nový most je, tak ako aj jeho predchodca, jednoprúdový. Položili ho na pôvodných základoch a ďalšie rozšírenie nebolo možné. Most sa totiž nachádza v zastavanej časti mesta, kde sú husto osídlené rodinné domy.

 

Súčasťou je lávka pre peších, ktorá sčasti bude slúžiť aj pre plánovaný cyklochodník.

 

„Prietočnosť mosta sa zvýšila z pôvodných 91 metrov kubických na 150,“ upozornila Šlosárová. Na financovanie získalo mesto výhodný úver. Stavbu realizovala spoločnosť Strabag.

 

 

img

Vynovená komunikácia k mostu. Foto: FB

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona