Nový monopost Ferrari ponesie názov F138

NETKY.SK • 30 Január 2013, 12:45 • 2 min
Nový monopost Ferrari ponesie názov F138

Nový monopost Ferrari ponesie názov F138 - Formula 1 Nový monopost Ferrari, ktorý tím F1 predstaví verejnosti v piatok v Maranelle, sa bude volať F138. V stredu o tom informovala talianska stajňa.

slovakia

left justify in out

imgNový monopost Ferrari, ktorý tím F1 predstaví verejnosti v piatok v Maranelle, sa bude volať F138. V stredu o tom informovala talianska stajňa.
      Názov vznikol kombináciou aktuálneho ročníka a skutočnosti, že nadchádzajúca sezóna bude poslednou, v ktorej budú vozidlá poháňané osemvalcovými motormi. Od roku 2014 sú v efjednotke povinne zavedené šesťvalcové motory.
      Ferrari je jediným tímom, ktorý sa predstavil vo všetkých doterajších ročníkoch majstrovstiev sveta F1. Sezóna 2013 bude už jeho 59-tou v prestížnom seriáli.
      Tím, ktorý má v znaku vzpínajúceho sa koníka, pôjde do novej sezóny s rovnakým pretekárskym tandemom ako vlani, jazdcami teda budú bývalý svetový šampión Fernando Alonso zo Španielska a Brazílčan Felipe Massa. Sezóna štartuje 17. marca Veľkou cenou Austrálie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona