Nový minister Čislák veľké zmeny zatiaľ neavizuje, na post ho neprehovárali

NETKY.SK • 6 November 2014, 18:53 • 2 min
Nový minister Čislák veľké zmeny zatiaľ neavizuje, na post ho neprehovárali

BRATISLAVA - Nového ministra zdravotníctva Viliama Čisláka nemuseli podľa jeho slov presviedčať, aby sa ujal vedenia rezortu.

slovakia

left justify in out

"Nikto ma neprehováral," skonštatoval s tým, že s ponukou samozrejme súhlasil. Po dnešnom vymenovaní avizoval, že chce pokračovať v rozbehnutých projektoch. O tom, či sa mu na ministerskej stoličke podarí zotrvať až do konca volebného obdobia, polemizovať nechcel.

 

Viliam Čislák, ktorý doteraz pôsobil ako štátny tajomník rezortu, necíti vinu za medializovaný prípad podozrivého nákupu CT prístroja piešťanskou nemocnicou. Priznal, že jeden z členov predstavenstva spoločnosti Medical Group, ktorá obchod sprostredkovala, Daniel Chovan je jeho spolužiak z vysokej školy. Odmietol však, že by sa s ním stretával, respektíve sa nejako angažoval vo verejných obstarávaniach. Rovnako poprel, že by niekedy s predsedom parlamentu Pavlom Paškom debatoval o zdravotníctve.
     

Aké opatrenia prijme ministerstvo zdravotníctva, aby sa v budúcnosti podobné prípady ako v Piešťanoch neopakovali, Čislák zatiaľ nekonkretizoval. Chce si počkať na výsledky vyšetrovania kompetentných orgánov. Potom sa podľa jeho slov uvidí, či sa bude meniť zákon alebo bude ministerstvo prísnejšie na svojich nominantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona