Nový masaker hlásia aktivisti z provincie Hamá, vláda viní teroristov

NETKY.SK • 7 Jún 2012, 07:04 • 2 min
Nový masaker hlásia aktivisti z provincie Hamá, vláda viní teroristov

Nový masaker hlásia aktivisti z provincie Hamá, vláda viní teroristov - Politika Najmenej 86 ľudí vrátane mnohých žien a detí zabili sýrske provládne sily v provincii Hamá. Oznámili to dnes opoziční sýrski aktivisti.

slovakia

left justify in out

img

Najmenej 86 ľudí vrátane mnohých žien a detí zabili sýrske provládne sily v provincii Hamá. Oznámili to dnes opoziční sýrski aktivisti.
      Hovorca hlavnej opozičnej koalície - Sýrskej národnej rady uviedol, že došlo k "masakre" v dedinách al-Kubajr a Márzaf. Medzi obeťami bolo údajne vyše 20 žien a 20 detí.
      Sýrska štátna televízia hlásila, že vojaci našli telá po útoku "teroristov".
      Ani jedna verzia nemohla byť overená, správy sa však objavili necelé dva týždne po masovej vražde 108 ľudí v oblasti Húlá v susednej provincii Homs.
      Svedkovia v stredu obvinili z činu provládne milície, zatiaľ čo vláda prezidenta Bašara Asada "ozbrojené skupiny" snažiace sa vyvolať zahraničnú vojenskú intervenciu.
      Opozičné skupiny aktivistov hlásili, že Kubajr a Márzaf, ležiace zhruba 20 kilometrov severozápadne od mesta Hamá, sa dostali pod ťažké ostreľovanie bezpečnostných síl podporovaných tankami. Väčšinu zabitých v Kubajri však podľa nich majú na svedomí sprievodné skupiny milícií známych ako "šabbíja", ktoré prišli zo susedných provládnych dedín.
      Aktivisti tvrdia, že ozbrojenci zblízka zastrelili a dobodali veľa ľudí vrátane žien a detí, ktoré nemali ani dva roky. Niektoré telá boli neskôr spálené v domoch. Iné odviezli ozbrojenci preč.
      Podľa Miestnych koordinačných výborov, ktoré dokumentujú násilnosti v krajine, v al-Kubajri popravili 78 ľudí vrátane 35 členov jednej rodiny.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies