Nový líder al-Káidy Zawahrí vyzýva na pokračovanie boja proti USA

NETKY.SK • 16 August 2011, 11:19 • 2 min
Nový líder al-Káidy Zawahrí vyzýva na pokračovanie boja proti USA

Nový líder al-Káidy Zawahrí vyzýva na pokračovanie boja proti USA

slovakia

left justify in out

img

Nový vodca al-Káidy Ajman Zawahrí na najnovšom videu vyzval svojich stúpencov, aby pokračovali v boji proti Spojeným štátom, ktoré označil za "zločineckú krajinu" korumpujúcu svet.
      Nástupca po zabitom Usámovi bin Ládinovi uviedol, že ľudové povstania v Egypte a Tunisku poskytujú príležitosti pre teroristickú organizáciu na šírenie svojho odkazu. Informovala o tom spravodajská webstránka The Huffington Post.
      Dvanásťminútový videozáznam zverejnený v nedeľu na militantných webstránach je v poradí tretím vyhlásením, odkedy Zawahrího v júni vymenovali za vodcu teroristickej siete. Oblečený bol v bielom rúchu a turbane a po boku mal samopal.  
      Zawahrí uviedol, že moslimský džihád, čiže svätú vojnu, proti Amerike "nezastaví smrť veliteľa alebo vodcu". Zjavne tak narážal na zabitie bin Ládina, ktorého v júni v Pakistane zastrelilo americké komando.
      "Prenasledujte Ameriku, ktorá zabila vodcu mudžahedínov a hodila jeho telo do mora," povedal. "Choďte po nej, aby dejiny povedali, že Boh umožnil svojim veriacim útok proti zločineckej krajine, ktorá šíri vo svete skazenosť."
      Teroristický líder sa vyjadril aj k ľudovým povstaniam v arabských krajinách, ktoré zvrhli dlhoročné režimy autokratických vládcov.
      "V Tunisku a Egypte sa otvorili príležitosti pre zvestovanie a len Boh vie, dokedy tieto príležitosti potrvajú," konštatoval. "Preto by ich moslimovia a mudžahedíni mali využiť na odhaľovanie pravdy."
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies