Nový kouč Plzne známy v utorok, najväčším favoritom Uhrin ml.

NETKY.SK • 16 December 2013, 15:33 • 2 min
Nový kouč Plzne známy v utorok, najväčším favoritom Uhrin ml.

PLZEŇ - Úradujúci český šampión vo futbale Viktoria Plzeň predstaví svojho nového hlavného trénera v utorok popoludní. Informuje o tom spravodajský server iDnes.cz.

slovakia

left justify in out

Oficiálne ešte nie je známe, kto preberie taktovkou po odchádzajúcom Pavlovi Vrbovi, takmer určite ho však nahradí Dušan Uhrin ml. Jeho meno spájajú s Plzňou mnohé české médiá a na oprávnenosti týchto tvrdení pridáva aj fakt, že Uhrin ml. sledoval minulotýždňový záverečný zápas Viktorie v Lige majstrov s CSKA Moskva (2:1) priamo na tribúne v Štruncových sadoch. "Nech už bude tým nástupcom ktokoľvek, prajem mu veľa šťastia," uviedol 50-ročný Vrba, ktorý minulý týždeň prebral českú reprezentáciu.

Dušan Uhrin ml. je synom svojho menovca, ktorý priviedol český národný tím k druhému miestu na majstrovstvách Európy 1996. Štyridsaťšesťročný kouč nedávno predčasne na vlastnú žiadosť ukončil pôsobenie v gruzínskom Diname Tbilisi, s ktorým získal v minulej sezóne majstrovský titul, v tej aktuálnej sa mohol tešiť z druhého primátu. Tbilisania sú na prvom mieste s päťbodovým náskokom pred klubom Čichura Sačchere. Uhrin junior sa stal hlavným adeptom na kouča Plzne po tom, čo ponuku vedenia klubu odmietol legendárny Karel Brückner a nevyšli ani trénerské "pytačky" so Zdeňkom Zemanom.

Rodák z Prahy D. Uhrin ml. v Česku viedol tím Bohemians z rodného mesta a Mladú Boleslav. V zahraničí si vyskúšal trénerské angažmány v rumunskom Temešvári, cyperskom AEL Limassol a spomenutom Tbilisi.

Dres českého šampióna, ktorý si zásluhou tretieho miesta v D-skupine LM 2013/2014 vybojoval účasť v jarnom šestnásťfinále Európskej ligy, si oblieka kvarteto slovenských reprezentantov Matúš Kozáčik, Marián Čišovský, Michal Ďuriš a Marek Bakoš. "Viktorka" je po jesennej časti Gambrinus ligy na druhom mieste, za vedúcou Spartou Praha zaostáva o päť bodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies