Nový kouč Nitry Koník nechce, aby mužstvo podľahlo panike

NETKY.SK • 11 September 2013, 10:27 • 2 min
Nový kouč Nitry Koník nechce, aby mužstvo podľahlo panike

NITRA - Vedenie slovenského corgoňligového futbalového klubu FC Nitra angažovalo v utorok na post trénera Vladimíra Koníka, ktorý nahradil pred dvoma týždňami odvolaného Ladislava Šimča.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťpäťročný kormidelník sedel v jarnej časti na lavičke FK Senica a s tímom zo Záhoria sa stal vicemajstrom. Pod Zoborom bude mať úplné iné starosti: Nitre patrí v tejto sezóne po 8. kole najvyššej domácej súťaže posledná 12. priečka s "chudobnými" dvoma bodmi za remízy s Ružomberkom a Žilinou (bilancia: 0 - 2 - 6, skóre 11:24), čo pre klub znamená obrovské starosti so záchranárskymi prácami a zotrvaním v Corgoň lige.

"Dôležité je, aby sa mužstvo dostalo psychicky hore. Keď osem zápasov po sebe nevyhrá, hráči si prestávajú veriť a v kabíne panuje apatická nálada. Toto je základná úloha, nepodľahnúť panike a pozdvihnúť tím," cituje oficiálna internetová stránka nitrianskeho klubu slová Vladimíra Koníka, ktorý už v utorok viedol tréning. 

Bývalý kouč Interu Bratislava, Trenčína, ŠKP Dúbravka či FC ŠTK 1914 Šamorín chce dostať svojich nových zverencov na vyššie poschodia v tabuľke. "V Nitre je perspektívny a vývojaschopný káder vrátane hráčov, ktorí by mali tvoriť kostru mužstva. Myslím si, že umiestnenie tímu a súčasný bodový zisk nie je pravým obrazom jeho výkonnosti. Mužstvo má svoju kvalitu, určite nie na úrovni posledného miesta," doplnil V. Koník. 

Na hráčov FC Nitra však najbližšie čakajú v Corgoň lige náročné vystúpenia: v rámci 9. kola privítajú už v piatok 13. septembra od 17.30 h FC Spartak Trnava, potom si na Pasienkoch zmerajú sily s majstrovským Slovanom Bratislava a v 11. kole zavíta pod Zobor vicemajster zo Senice. "Časový priestor pred zápasom s Trnavou je krátky, no mužstvo sa potrebuje psychicky, bodovo aj herne chytiť už v najbližšom dueli," dodal na klubovom webe nový tréner FC Nitra Vladimír Koník. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies