Nový kouč Slovana Jarolím:"Najprv zlepšiť disciplínu a dať tímu tvár"

NETKY.SK • 15 Október 2010, 07:33 • 2 min
Nový kouč Slovana Jarolím:"Najprv zlepšiť disciplínu a dať tímu tvár"

Nový kouč Slovana Jarolím:"Najprv zlepšiť disciplínu a dať tímu tvár"

slovakia

left justify in out

img

Zlepšiť organizáciu hry, popracovať na disciplíne hráčov a dosiahnuť rýchlo kvalitné výsledky v snahe dohnať bodovú stratu na špicu ligy budú bezprostredné ciele nového trénera Slovana Bratislava Karla Jarolíma. Ten na poste kouča "belasých" vystriedal pred 12. kolom Corgoň ligy Jozefa Jankecha a nových zverencov už povedie v sobotňajšom stretnutí v Košiciach.
"Nie som veľký rečník, myslím, že sa treba najmä sústrediť na prácu. Po debate aj s majiteľom pánom Kmotríkom so vycítil, že záujem o moju osobu tu je. Je to pre mňa výzva," povedal na štvrtkovej tlačovej konferencii Jarolím, ktorému bude robiť asistenta Tibor Mičinec.
"V Slovane sú hráči, ktorí majú potenciál. Bude treba dať mužstvu tvár, popracovať na disciplíne, na organizácii hry. Zo zápasov, čo som videl, bolo v nich menej medzihry, hralo sa bojovne, ale živelne. Do konca jesene sa budeme snažiť získať maximum bodov. Strata nie je veľká, treba ju čo najviac dohnať a potom sa dobre pripraviť na jar," dodal český lodivod.
Päťdesiatštyriročný Jarolím má na konte majstrovský titul s Duklou Praha v roku 1979 ako hráč, a ako kouč sa stal v Slavii Praha prvým mužom po 66 rokoch, ktorý dokázal obhájiť český titul (2009). Po Dušanovi Uhrinovi st. bude druhým Čechom na lavičke Slovana v ére samostatnosti.
Ako hráč má za sebou bohatú kariéru v českých a francúzskych kluboch. Stredopoliar s výbornou technikou začínal v Třemošniciach (1965-1971) a Pardubiciach (1971-1977). Postupne vystriedal Slaviu Praha (1977-1978), Duklu Praha (1978-1979), Duklu Tábor (1980) a potom sedem rokov opäť hájil farby "zošívaných". V rokoch 1987 až 1991 legionárčil vo francúzskych FC Rouen a Amiens, po návrate do Slavie neskôr hral aj za Žižkov a Bohemians. najvyššiu súťaž hral až do 39 rokov.
Rodák z Čáslavi začínal s trénerskou kariérou v roku 1997 v Příbrame, od júla 1999 bol asistent v Slavii Praha. V novembri 2000 sa stal hlavným koučom "zošívaných" a hoci priviedol tím k titulu vicemajstra, musel odísť. Tréner Ivan Hašek si ho následne vzal ako asistenta do Štrasburgu. Po návrate do Česka v lete 2003 naskočil do Synotu, kde vydržal do decembra 2004, keďže noví majitelia ho nahradili Ladislavom Molnárom.
Už v apríli 2005 sa vrátil do Slavie. V roku 2007 priviedol "červeno-bielych" do prestížnej Ligy majstrov, v roku 2008 a 2009 získal s jeho zverencami český majstrovský titul. V marci tohto roku ho na poste vymenil František Cipro, no už v lete bol Jarolím opäť v Edene. Na lavičke však vydržal len 10 ligových kôl.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona