Nový kostarický prezident si na rezidencii vyvesil dúhovú vlajku

NETKY.SK • 17 Máj 2014, 09:11 • 2 min
Nový kostarický prezident si na rezidencii vyvesil dúhovú vlajku

SAN JOSÉ - Nový kostarický prezident Luis Guillermo Solís Rivera dal na prezidentskej rezidencii vedľa štátnej zástavy vztýčiť aj dúhovú vlajku ako univerzálny gay a lesbický symbol. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pri slávnostnom vztyčovaní vlajky prezident vyhlásil, že ide o ako súčasť Svetového dňa boja proti diskriminácii na základe sexuálnej orientácie. Dodal, že ľudské práva a rešpekt k nim budú prioritou jeho funkčného obdobia.
      

Pred rezidenciou sa zišla skupina asi 20 demonštrantov, ktorí namietali, že Solís si mal rovnako pripomenúť aj Svetový deň  poľnohospodárstva a Deň rodiny, ktoré sa slávili počas minulého týždňa, keď už bol v úrade. 
      

Právnik a aktivista za práva homosexuálov Yahin Castrillo ocenil Solísovo gesto, ale upozornil, že v Kostarike treba urobiť ešte oveľa viac pre uznanie práv homosexuálov. Castrillo sa od roku 2003 snaží dosiahnuť legalizáciu spolužitia osôb rovnakého pohlavia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies