Nový kormidelník 21-ky Guľa okúsi reprezentačnú premiéru v Moldavsku

NETKY.SK • 17 Máj 2018, 14:34 • 2 min
Nový kormidelník 21-ky Guľa okúsi reprezentačnú premiéru v Moldavsku

BRATISLAVA - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 20 rokov nastúpia v stredu 30. mája proti rovesníkom domáceho Moldavska, toto medzištátne prípravné stretnutie sa uskutoční v Kišiňove.

slovakia

left justify in out

Bude to prvý reprezentačný duel pre Adriána Guľu, ktorého pred desiatimi dňami 7. 5. zástupcovia Slovenského futbalového zväzu (SFZ) predstavili ako nového trénera tímu SR "21", nástupcu Pavla Hapala a Ota Brunegrafa. Štyridsaťdvaročný Guľa, ktorý po tejto sezóne ukončí pôsobenie na lavičke MŠK Žilina, oznámi nomináciu na zápas v Moldavsku začiatkom budúceho týždňa.

Rodák z Novák má popri povinnostiach v reprezentácii ešte aj klubové, v sobotu 19. mája absolvujú jeho žilinskí zverenci na bratislavských Pasienkoch duel proti domácemu ŠK Slovan v rámci záverečného 10. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy 2017/2018. "Dá sa to v pohode zvládať. Ideme v klasickom režime. Okrem klubových povinností sme sa už zameriavali aj na nomináciu. Pri jej skladbe sme sa opierali aj o skúsenosti ľudí, ktorí boli dosiaľ pri tíme," povedal pre oficiálnu internetovú stránku Slovenského futbalového zväzu Guľa a pokračoval: "Mali sme v obzore asi sedemdesiat hráčov, z nich postupne skladáme záverečnú nomináciu. Pozerali sme sa na futbalistov, ktorí môžu byť v kádri ďalšej dvadsaťjednotky."

Viceprezident SFZ pre štátnu reprezentáciu Karol Belaník na spomenutej tlačovej konferencii 7. mája pri Guľovom uvedení do pozície nového kouča "dvadsaťjednotky" vysvetlil: "Prišla možnosť odohrať duel v Moldavsku. V našom tíme by nastúpili hráči s ročníkom narodenia 1998 a mladší, teda futbalisti, s ktorými sa ráta do ďalšej kvalifikácie."

Adrián Guľa v Moldavsku okúsi reprezentačnú premiéru, s tamojším futbalom však už má skúseností. V júli 2015 nastúpil so Žilinčanmi v 2. predkole Európskej ligy proti Dacii Kišiňov. Na tamojšom štadióne v moldavskej metropole triumfovali hráči MŠK 2:1, odvetu pod Dubňom vyhrali 4:2 a postúpili ďalej.

 

"Teraz nás čaká priateľské stretnutie. Chcem sa spoznať s hráčmi a realizačným tímom. Pred kvalifikačnými zápasmi chceme byť v určitom rytme. Želám si, aby si hráči zvykli na istý herný štýl, aby na ňom mohli robiť aj vo svojich kluboch. V Kišiňove som na tom istom ihrisku hral v predkole. Čaká nás tam pekné prostredie,“ skonštatoval Guľa. Napriek tomu, že ide len o prípravný súboj, nechce nič podceniť. "Chceme dať hráčom priestor, aby sa ukázali. Do zápasu pôjdeme s tým, že ideme vyhrať. Okrem toho si želám, aby sme predviedli aj dobrý výkon."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona