Nový Koenigsegg Regera. Holý karbón?

NETKY.SK • 10 December 2018, 18:21 • 2 min
Nový Koenigsegg Regera. Holý karbón?

ŠVÉDSKO - Karbónové vlákno sa donedávna používalo len v spojení s letmi do vesmíru. V súčasnej dobe ale patrí medzi módny hit karosérie väčšiny športových automobilových značiek. Výnimku nepredstavuje ani švédska značka Koenigsegg, ktorej nový model predstavuje veľdielo.

slovakia

left justify in out

na cestách už jazdia vozy pokyrté karbónom, avšak doteraz sa nepoužívala celkom odhalená forma a to priamo z výroby. Nie je pokrytá žiadnym iným náterom ani obdobnou ochranou. Dokonca nie je prítomný ani epoxid, ktorý zvyčajne uhlíkové vlákna pokrýva. Ručným leštením ho zamestnanci odtránili z povrchu.

 

 

Nová karoséria má hneď niekoľko výhod. Je odolná voči vysokým aj nízkym teplotám. Je údajne o 20 kilogramov ľahšia a netreba byť pri používaní s ňou nejak extra opatrný. Pri jej extrémnej odolnosti sa nemusíte obávať vzniku škrabancov pri vysokej rýchlosti. Neštandardné vyhotovenie pôsobí zaujímavo, karbónová karoséria má príjemný lesk a výrazne kontrastnú štruktúru. Je to jednoducho spojenie rýchlosti, bezpečnosti a moderného dizajnu v jednom bode.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies