Nový iPhone 6s by tu mohol byť v priebehu niekoľkých týždňov

NETKY.SK • 10 August 2015, 17:00 • 2 min
Nový iPhone 6s by tu mohol byť v priebehu niekoľkých týždňov

LOS ANGELES – Fanúšikovia Apple na celom svete už netrpezlivo očakávajú ďalší modelový rad populárneho iPhonu, ktorý bude niesť označenie 6s. V predaji by sa mal objaviť už za niekoľko týždňov.

slovakia

left justify in out

Na internete sa objavili uniknuté zábery niekoľkých sérií zabalených telefónov, pripravené na dodanie do obchodov po celom svete. Očakáva sa, že telefón bude mať úplne rovnaký dizajn ako iPhone 6, avšak vo vnútri bude ukrývať výkonnejší hardvér. Novinkou by mal byť nový "Force Touch" displej a v obchodoch by sa mal objaviť už 7. alebo 9.septembra

 

Nový iPhone 6s si udrží svoju základnú užívateľskú pamäť 16GB, ale bude mať menej čipov a nový NFC (near-field communication) procesor. Tento procesor, ktorý je využívaný na platby Apple Pay, dostal niekoľko nových bezpečnostných prvkov.

 

img

Nová dotyková technológia Force Touch bola po prvýkrát predstavená na najnovších Macbookoch a na hodinkách Apple Watch. Displej tak okrem rozoznávania dotykov bude schopný rozlíšiť aj silu, ako ho stláčate.

Spoločnosť Apple má vo zvyku uviesť na trh vylepšenú verziu telefónu približne rok po uvedení nového modelu. Vylepšené verzie dostávajú dodatočné označenie "S" a majú vyššiu výdrž batérie a lepší výkon.

 

Podľa Wall Street Journal si Apple u svojich dodávateľov objednalo výrobu 85 až 90 miliónov nových telefónov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona