Nový internetový portál ponúkne aj bezplatnú právnu poradňu

NETKY.SK • 14 September 2010, 11:18 • 2 min
Nový internetový portál ponúkne aj bezplatnú právnu poradňu

Nový internetový portál ponúkne aj bezplatnú právnu poradňu

slovakia

left justify in out

img

Bezplatná právna poradňa a možnosť stiahnuť si bezplatne zmluvy právnych vzorov a podaní bude súčasťou internetového portálu pravnarevue.sk, ktorý od 15. septembra 2010 spustí nezisková organizácia Európsky inštitút právnej vedy a humanistických štúdií so sídlom v Žiline.
Podľa riaditeľa neziskovej organizácie Jána Notu dostane užívateľ portálu od právnej poradne odpoveď, na ktorú sa opýta bez zbytočného prieťahu. "Máme jednotlivé sekcie, či už ide o súkromné právo, verejné právo, vzťah s úradmi alebo rozvodové veci. Máme odborníkov, ktorí sa venujú výslovne civilnému či trestnému právu, máme skúsenosti aj s medzinárodným právom, hlavne v spotrebiteľských veciach. Podporujú nás kolegovia, vysokoškolskí pedagógovia, dekani právnických fakúlt, vedecké rady, právnické redakčné časopisy," uviedol Nota.
Zdôraznil, že veľa ľudí sa kvôli hospodárskej kríze stalo platobne neschopných a nevedia ako riešiť situácie. "Či už ide o faktúry za mobilné telefóny, hypotéky, a tak ďalej. Ľudia chcú čestne, ale urýchlene riešiť to, že sa stali platobne neschopnými a čo s tým majú robiť ďalej. Aby aj oni vyšli z toho čo najrýchlejšie, neporušovali zákon a splatili si záväzok, ktorý majú. Aj keď sú v ťažkej situácii," povedal Nota.
Cieľom portálu je aj pomôcť študentom právnických fakúlt presadiť sa v reálnom ekonomickom prostredí. "Nájsť si potenciálneho zamestnávateľa a ostatným zamestnávateľom nájsť si budúcich zamestnancov, ktorých vnímajú cez ich prácu, odborné názory, články či blogy," informoval Nota.
Revízor neziskovej organizácie Jozef Bendík podotkol, že pre uľahčenie života študentov vytvorili databázu s referátmi, vypracovanými otázkami z jednotlivých predmetov a prednáškami. "Databázu staviame na tom, aby ju tvorili samotní študenti. Hlavnou prioritou je nájsť medzi študentmi talenty. Možnosť zviditeľniť sa alebo presadiť sa im dávame jednak prostredníctvom blogov a chceli by sme vstúpiť do poľa simulovaných súdnych sporov. To je projekt, ktorý beží na právnických fakultách už dlhšiu dobu. Našim cieľom je výrazne ho spropagovať a poskytnúť priestor pre účastníkov týchto sporov, aby mohli vyjadriť myšlienky aj verejne," skonštatoval Bendík.
V stredoeurópskom priestore je právnický portál podľa Notu štandardom, ktorý doteraz na Slovensku chýbal. "Aj právnici majú svoje potreby ako diskutovať, ako si vyhraňovať názory, ako odborne rásť medzi sebou. A naša spoločnosť potrebuje, aby aj ona odborne rástla. Aj po právnej stránke, uvedomovala si svoje práva a povinnosti. Vedela sa obhajovať a vedela rešpektovať to, čo jej zákon ukladá," dodal riaditeľ neziskovej organizácie Európsky inštitút právnej vedy a humanistických štúdií.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona