Nový indický premiér pôjde do USA, ktoré mu v minulosti nedali víza

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 17:13 • 2 min
Nový indický premiér pôjde do USA, ktoré mu v minulosti nedali víza

NAÍ DILLÍ - Nový indický premiér Narendra Modi prijal pozvánku amerického prezidenta Baracka Obamu a v septembri príde na návštevu USA.

slovakia

left justify in out

Podľa štvrtkových medializovaných informácií sa lídri dvoch najväčších demokracií na svete budú snažiť vylepšiť vzťahy medzi Washingtonom a Naí Dillí, ktoré utrpeli minuloročným sporom okolo indickej diplomatky pôsobiacej v New Yorku. Nový predseda indickej vlády a šéf Bieleho domu chcú taktiež hodiť za hlavu odmietnutie víz Modimu v roku 2005. Američania vtedy poukázali na náboženské nepokoje v štáte Gudžarát z roku 2002, ktoré si vyžiadali stovky obetí najmä na strane moslimov. Stalo sa tak krátko po tom, ako sa na čelo hospodársky prosperujúceho štátu postavil práve Modi.

 

India a USA si od dobrých vzájomných vzťahov sľubujú vybudovanie strategického partnerstva ako protiváhy narastajúceho vplyvu Číny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies