Nový generálny manažér Šatan chce vidieť v tíme Európy čo najviac Slovákov

NETKY.SK • 11 September 2015, 11:55 • 2 min
Nový generálny manažér Šatan chce vidieť v tíme Európy čo najviac Slovákov

BRATISLAVA - Dlhoročný kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Šatan by rád videl v tíme Európy na budúcoročnom Svetovom pohári v kanadskom Toronte väčšinu Slovákov.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťročného niekdajšieho útočníka v stredu vymenovali za generálneho manažéra mužstva. "Som Slovák a rád by som videl v tíme čo najviac našich chlapcov. Musím však pristupovať k výberu hráčov zodpovedne a férovo. Dúfam, že sa chalanom bude dariť, aby sa ich tam dostalo čo najviac. Skladba tímu nebude úplne len o mne. Vytvorí sa pomocný tím, ktorý mi bude pomáhať. Spoločne potom vyberieme mužstvo. Verím, že bude čo najkvalitnejšie, aby malo šancu na úspech," povedal Šatan pre piatkové vydanie denníka Šport.


Trénerom európskeho mužstva, ktoré sa v základnej A-skupine predstaví po boku Kanady, Česka a USA, bude kanadský kouč Ralph Krueger. "V Toronte sme mali posledné dni hektické obdobie. Boli tam zástupcovia všetkých zúčastnených krajín, členovia NHL, hráčskej asociácie NHLPA, IIHF i samotní hráči. Po oficiálnych častiach prišli na rad tlačovky a priestory na rozhovory," dodal majster sveta z Göteborgu 2002.


Jedným z ťahúňov mužstva by mal byť slovenský obranca Zdeno Chára, ktorý možno bude nosiť kapitánske "céčko". "Je to ešte predčasné, hlavnými lídrami tímu by mali byť Marián Hossa, Anže Kopitar a Zdeno Chára," povedal Šatan pre denník Pravda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies