Nový film súrodencov Wachowských príde do kín až v roku 2015

NETKY.SK • 4 Jún 2014, 15:35 • 2 min
Nový film súrodencov Wachowských príde do kín až v roku 2015

USA - Očakávané dobrodružné akčné sci-fi Jupiter na vzostupe sa dostane do kín až vo februári 2015. Snímka súrodeneckej tvorivej dvojice Andyho a Lany Wachowských mala do amerických kín prísť 18. júla, pričom na Slovensku ju mali premietať od 24. júla.

slovakia

left justify in out

Tvorcovia sa však rozhodli premiéru odložiť. Podľa zdrojov portálu Deadline.com a magazínu The Hollywood Reporter je dôvodom potreba dopracovania špeciálnych efektov. Doterajší rozpočet snímky podľa nich dosiahol 150 miliónov dolárov (v prepočte približne 110 miliónov eur).

 

Titulnú postavu, upratovačku Jupiter Jones, vo filme stvárnila Mila Kunis, ktorá sa od Caina (Channing Tatum) dozvie, že je vesmírnou princeznou. V ďalších úlohách sa v príbehu predstavia napríklad Eddie Redmayne, Sean Bean, Douglas Booth, Tuppence Middleton, Doona Bae alebo James D’Arcy. 

 

Lana a Andy Wachowskí sú tvorcami kultovej akčnej sci-fi trilógie Matrix (1999), Matrix Reloaded (2003) a Matrix Revolutions (2003), v ktorej predostreli množstvo filozofických otázok. Na konte majú aj snímky Zabijaci (1995), Pasca (1996), V ako Vendeta (2005), Speed Racer (2008) či Atlas mrakov (2012). Ako sami povedali, snažia sa nakrúcať nevšedné filmy, ktoré divákov prekvapia, keďže kinematografia je podľa nich vo všeobecnosti "pomerne nudná a predvídateľná". Podľa Lany medzi ich najobľúbenejšie témy patria "nevysvetliteľná podstata vesmíru, neustály dialóg s vlastným vedomím, to, že naše vedomie v skutočnosti ovplyvňuje nevysvetliteľnú podstatu vesmíru, prepojenia, pravda skrytá pod povrchom a paradox voľby a nemožnosti voľby." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona