Nový elektromobil z dielne talianskych dizajnérov

NETKY.SK • 13 December 2018, 18:50 • 2 min
Nový elektromobil z dielne talianskych dizajnérov

BRATISLAVA - Elektrický športový model by sa mal ukázať na cestách v priebehu roka 2020. Jeho uvedenie bude súčasťou osláv 90. výročia založenia domu Pininfarina. Do predaja sa má dostať len 150 kusov, ktoré budú rozdelené medzi regióny Severnej Ameriky, Európy a Ázie. Oficiálna cena zatiaľ nie je známa.

slovakia

left justify in out

Svetoznámy dizajnérsky dom Pininfarina, ktorý sa preslávil najmä dlhoročnou spoluprácou so značkou Ferrari, momentálne chystá štart výrobnej divízie. Prvým vozidlom svojho druhu, nesúcu vlastnú značku, bude batériou poháňané kupé. Zaradí sa medzi hyperšporty a výkonom možno pokorí všetky rekordy medzi sériovými produktmi. 

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Talianska spoločnosť momentálne prezradila finálny štítok elektromobilu, ktorému dala veľkú symboliku. Po jej zakladateľovi zdedí pripravovaný model meno Battista. Na tomto výbere mal veľký podiel aktuálny riaditeľ Paolo Pininfarina, vnuk muža stojaceho za vznikom firmy. Podľa neho ide o zhmotnenie dlhoročného sna.

 

 

Popri pokrstení elektrického kupé zverejnili Taliani aj jeho fotografie, na ktorých však hrá hlavnú rolu biela plachta. Viditeľné sú akurát diódové línie. Pininfarina Battista má využiť techniku chorvátskej značky Rimac. Pohon nového modelu bude vraj pozostávať zo štyroch elektromotorov, ktoré dosiahnu spoločný výkon 1927 konských síl. Informácie hovoria o zrýchlení z nuly na sto pod dve sekundy a najvyššej rýchlsoti vyše 400 km/h. Pri dojazde až do 500 km sú to neskutočné parametre, ktorými bude nový model disponovať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies