Nový egyptský prezident Sísí vyhlásil boj sexuálnemu násiliu v krajine

NETKY.SK • 10 Jún 2014, 18:23 • 2 min
Nový egyptský prezident Sísí vyhlásil boj sexuálnemu násiliu v krajine

KÁHIRA - Novozvolený egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí poveril dnes ministerstvo vnútra, aby podniklo všetky potrebné kroky na boj proti sexuálnemu násiliu.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie hlavy štátu prišlo po sérii útokov na ženy, ktoré vyvolali pobúrenie verejnosti, informovala agentúra DPA.
       

V nedeľu, keď celý Egypt oslavoval Sísího inauguráciu, bolo nahlásených najmenej päť prípadov sexuálnych útokov. Prezident označil tento fenomén za "cudzí" pre egyptskú kultúru.
     

"Prezident vyzýva všetkých občanov, aby prispeli k oživeniu naozajstných duchovných, etických a morálnych hodnôt v egyptskej spoločnosti. Táto snaha by mala byť súbežná s iniciatívou štátu o striktnú vymožiteľnosť zákonov," uviedol hovorca rezortu vnútra.
     

Legislatívu ukladajúcu tvrdšie tresty pre páchateľov sexuálnych zločinov - od šiestich mesiacov po päť rokov za mrežami - schválili minulý týždeň po tom, ako na internete začal kolovať videozáznam, v ktorom sa policajti a niekoľko civilistov snaží zachrániť nahú krvácajúcu ženu pred rozvášneným davom.
     

Podľa ministerstva vnútra je v súvislosti s nedeľňajšími útokmi vyšetrovaných sedem mužov vo veku od 15 do 49 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona