Nový egyptský prezident Mursí chce rozšíriť vzťahy s Iránom

NETKY.SK • 25 Jún 2012, 07:23 • 2 min
Nový egyptský prezident Mursí chce rozšíriť vzťahy s Iránom

Nový egyptský prezident Mursí chce rozšíriť vzťahy s Iránom - Politika Novozvolený egyptský prezident Muhammad Mursí uviedol, že chce rozšíriť vzťahy s Iránom, aby sa vytvorila strategická rovnováha v regióne. Informovala o tom dnes iránska tlačová agentú

slovakia

left justify in out

img

Novozvolený egyptský prezident Muhammad Mursí uviedol, že chce rozšíriť vzťahy s Iránom, aby sa vytvorila strategická "rovnováha" v regióne. Informovala o tom dnes iránska tlačová agentúra Fars.
      Mursí pre Fars povedal, že má záujem o lepšie vzťahy s Teheránom. "Vytvorí to rovnováhu tlaku v regióne a to je súčasťou môjho programu," uviedol podľa agentúry ešte pred nedeľňajším oznámením výsledkov prezidentských volieb v Egypte.
      Irán a Egypt nemali diplomatické styky od iránskej islamskej revolúcie z roku 1979 vzhľadom na to, že Káhira podpísala mierovú zmluvu s Izraelom.
      Iránske ministerstvo zahraničných vecí v nedeľu gratulovalo Egypťanom k zvoleniu islamistu Mursího s tým, že Egypt sa nachádza v záverečných fázach "islamského prebudenia" a "novej ére zmeny na Blízkom východe".

Zdroj: TASR/Reuters, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona