Nový dôkaz: Malajzijské lietadlo zostrelila ukrajinská armáda!

NETKY.SK • 23 December 2014, 19:18 • 2 min
Nový dôkaz: Malajzijské lietadlo zostrelila ukrajinská armáda!

MOSKVA - Ruský denník Komsomolskaja Gazeta má údajne dôkaz, že malajzijské lietadlo zostrelila v júli nad východnou Ukrajinou ukrajinská armáda.

slovakia

left justify in out

Denník našiel svedka, ktorý môže potvrdiť, že lietadlo zostrelila stíhačka Suchoj-25 strelou typu vzduch-vzduch. Svedok, ktorého meno Komsomolskaja Gazeta nezverejnila, bol podľa vlastných slov v čase nehody na letisku Aviatorskoje pri juhovýchodnom meste Dnepropetrovsk. Muž tvrdí, že v čase zostrelenia malajzijského stroja vyštartovali tri stíhačky, no jedna z nich sa vrátila bez jednej z rakiet.

 

 "tajný svedok" (sedí chrbtom k obrazovke)

 

img

 

Boeing 777-200 letiaci z Amsterdamu do Kuala Lumpur sa zrútil 17. júla, pričom o život prišlo všetkých 298 ľudí na palube. Holandskí vyšetrovatelia majú dôkazy, že lietadlo bolo zostrelené, zo zostrelenia sa však navzájom obviňujú obe strany ukrajinského konfliktu. 

 

Ruská agentúra TASS v utorok priniesla informácie, podľa ktorých má dôkaz o účasti ukrajinskej strany na zostrelení lietadla aj ruská tajná služba. Jej zdroj agentúre povedal, že zostrelenie lietadla bolo výsledkom spoločnej operácie ukrajinskej tajnej služby a Rady pre národnú bezpečnosť a obranu. Nie je však podľa neho isté, či išlo o zámer alebo tragickú chybu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies