Nový britský eurokomisár King bude mať na starosti bezpečnosť

NETKY.SK • 2 August 2016, 10:43 • 2 min
Nový britský eurokomisár King bude mať na starosti bezpečnosť

BRUSEL - Nový britský komisár EÚ Julian King bude mať pridelené portfólio bezpečnosti. Rozhodol o tom predseda Európskej komisie (EK) Jean-Claude Juncker, podľa ktorého bude mať zástupca Británie v období pred vystúpením svojej krajiny z únie na starosti politiku Bruselu v oblasti boja proti terorizmu, organizovanému zločinu a radikalizácii, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Agentúra DPA uviedla, že Kingovi, nominovanému ešte začiatkom júla, zaslal dnes Juncker príslušný list. Šéf EK by mal následne požiadať o schválenie tohto rozhodnutia Európsky parlament.

 

Päťdesiatjedenročný King nahradí doterajšieho britského eurokomisára Jonathana Hilla, ktorý odstúpil z funkcie v reakcii na kladný výsledok referenda o vystúpení Británie z EÚ. King ako kariérny diplomat pôsobil v bruselských inštitúciách EÚ už aj v minulosti.

 

Hill bol od roku 2014 eurokomisárom pre finančnú stabilitu, finančné služby a úniu kapitálových trhov. Jeho úlohy dočasne prevzal podpredseda EK Valdis Dombrovskis.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies