Nový album Radiohead vyjde už túto nedeľu

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 18:14 • 2 min
Nový album Radiohead vyjde už túto nedeľu

LONDÝN - Anglická skupina Radiohead oznámila, že v nedeľu 8. mája večer vydá svoju deviatu štúdiovku, ktorej názov však zatiaľ neprezradila. Kapela okrem toho predstavila tiež novú skladbu Daydreaming, ku ktorej vznikol už aj videoklip.

slovakia

left justify in out

O jeho réžiu sa postaral filmár Paul Thomas Anderson. Daydreaming, rovnako aj v utorok zverejnená skladba Burn The Witch, sa bude nachádzať na novom albume. Ten si môžu fanúšikovia predobjednať na oficiálnej webstránke skupiny, pričom vo fyzickej verzii sa dostane na trh až 17. júna.


Kapela Radiohead vznikla v roku 1985 v anglickom Abingdone a jej zloženie je dodnes nezmenené - tvoria ju Colin Greenwood (basgitara), Ed O'Brien (gitara, vokály), Thom Yorke (spev, gitara, klávesy), Jonny Greenwood (gitara, klávesy) a Philip Selway (bicie, perkusie). Preslávili sa piesňou Creep z debutového albumu Pablo Honey (1993), po ktorom nasledovali nahrávky The Bends (1995) a OK Computer (1997).

 

Následne Radiohead začali experimentovať s elektronikou a vydali albumy Kid A (2000), Amnesiac (2001), Hail To The Thief (2003) a In Rainbows (2007), The King Of Limbs (2011). V roku 2005 ich magazín Rolling Stone zaradil na 73. miesto v rebríčku najlepších interpretov všetkých čias. Greenwood a O'Brien zas nechýbali v zozname najlepších gitaristov a Yorke v rebríčku najlepších spevákov. V roku 2009 čitatelia tohto časopisu Radiohead vyhlásili za druhého najlepšieho interpreta nultých rokov 21. storočia. Kapela má na konte tri ocenenia Grammy, jednu Ivor Novello Award, sedem NME Awards či štyri nominácie na Mercury Prize.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona