Nový album Nocadeň by mohol vyjsť do konca roka

NETKY.SK • 9 September 2014, 13:58 • 2 min
Nový album Nocadeň by mohol vyjsť do konca roka

BRATISLAVA - Slovenská formácia Nocadeň dokončuje nový album. Od vydania ich ostatnej štúdiovej nahrávky Ikony (2008) už prešlo šesť rokov, medzitým sa ale na verejnosť dostali tri nové skladby - Bdiem či spím, Keď skončí táto noc a Možno.

slovakia

left justify in out

"Album by mal mať minutáž ako kedysi LP platne, aby sme skôr narodeným pripomenuli časy vinylov. Každá jedna skladba bude maximálne prepracovaná a dávame jej toľko času, aby bola vo výsledku čo najlepšia. Žiaden polotovar nepustíme von," prezradil spevák Rasťo Kopina.

 

Piesne vznikali priebežne od roku 2010 a skladateľsky sa na ich tvorbe podieľala celá kapela. "Veľakrát zneli skladby na začiatku úplne inak ako budú napokon znieť na albume. V skúšobni a pri nahrávaní sme nad nimi strávili množstvo času, aby mali čo najlepšiu formu a vystihla sa ich podstata. Pracovali sme na nich absolútne slobodne a vo výsledku snáď bude počuť, že sme mali voľnosť a mohli si robiť hocičo. Sme opatrní vo vyhlásení, kedy album vyjde. Ak sa to podarí, tak super, ak nie, tak vyjde v novom roku. Sami sme už plní očakávania, pretože sa z tých skladieb tešíme a radi by sme ich dali čo najskôr ľuďom," vyjadril sa. 

 

Formácia už z novinky predstavila singel Možno, ku ktorému stihli nakrútiť aj videoklip. "Je to kapelový klip, v ktorom sa predstavia iba členovia našej kapely. Pozorný fanúšik si možno všimne, že nám pribudli nejaké vrásky," dodal Kopina. Na vzniku aktuálneho videoklipu spolupracovala skupina s Petrom Uhrínom, Jánom Varcholom a strih mal na starosti Laco Rychtarík z Call Me Steve. 

 

 

Nocadeň vznikli v roku 1997 v Košiciach. O rok vydali singel so skladbami Láva a Áno-nie. Debutový eponymný album, ktorý obsahuje napríklad skladbu Organizmy, vyšiel v marci 2000. O rok uviedli na trh štúdiovku Slová už nevravia nič, z ktorej pochádza aj rovnomenný hit. Nasledovali albumy Katarzia (2003), Nestrieľajte do labutí (2006) a zatiaľ posledný počin Ikony (2008). Na konte majú tiež výberovku Retrospektíva z roku 2006. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies