Nový album kapely Longital vyjde koncom septembra

NETKY.SK • 1 Júl 2016, 13:59 • 2 min
Nový album kapely Longital vyjde koncom septembra

BRATISLAVA - Slovenská kapela Longital uvedie nový album Divoko na trh 26. septembra.

slovakia

left justify in out

Novinka, ktorá vznikla pod taktovkou Ondřeja Ježka, bude okrem iného obsahovať aj takmer desaťminútovú titulnú pieseň. Tú formácia po prvý raz predstaví 7. júla počas podujatia Hudba Európy, ktoré bude na hrade Devín.


Skupina sa rozhodla zaradiť do playlistu letných koncertov tri skladby z nahrávky, pričom ďalšie ponúkne na festivale Grape, ktorý sa bude konať 12. a 13. augusta na letisku v Piešťanoch. Okrem toho sa ukážu aj 2. júla na festivale Drienok, ďalej na Pohode, ktorá sa uskutoční už budúci týždeň, od 7. do 9. júla na letisku v Trenčíne, a 19. augusta v záhrade šamorínskej synagógy, kde vystúpia spolu s Mariánom Vargom a Karpatami Magicznymi. Nezabudnú ani na Českú republiku, zahrajú napríklad 22. júla na festivale vo Vlčkoviciach, 28. júla v brnianskej Starej radnici, 29. júla na Šramlfeste v Znojme alebo 26. augusta na festivale Fryštácký malý svět.


Shina a Daniel Salontay začínali vo formácii Dlhé Diely, no od roku 2006 vystupujú spolu s bubeníkom Mariánom Slávkom pod názvom Longital. Kapela má na konte albumy ako Výprava - Voyage (2006), Gloria (2008), Revoyaged (2009), Long Live! (2010) či Teraz (2010). Vlani ponúkli akustický počin A to je všetko?.

 

Podieľali sa aj na filmovej a divadelnej tvorbe v Českej i Slovenskej republike. Skomponovali napríklad hudbu do animovaného filmu Sneh (2013) režisérky Ivany Šebestovej alebo pre dokudrámu True Štúr (2015).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona