Nový album Jeffa Becka dostal názov Loud Hailer

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 15:40 • 2 min
Nový album Jeffa Becka dostal názov Loud Hailer

BRATISLAVA - Anglický gitarista Jeff Beck zverejnil názov očakávaného albumu.

slovakia

left justify in out

Novinka Loud Hailer sa dostane na trh 15. júla v digitálnej forme, ale aj na CD a vinyle. Nahrávka bude obsahovať jedenásť skladieb, v ktorých bude možné počuť blues, funk, soul či elektronickú hudbu.

 

"Naozaj som sa chcel vyjadriť k niektorým odporným veciam, ktoré vidím v dnešnom svete," uviedol na margo albumu 71-ročný interpret. Na tvorbe skladieb sa podieľali aj speváčka Rosie Bones a gitaristka Carmen Vandenberg z londýnskej kapely Bones. Beck stretol hudobníčky na narodeninovej oslave bubeníka formácie Queen Rogera Taylora.


Muzikant plánuje podporiť nový album aj prostredníctvom turné, na ktoré s ním vyrazí legendárny Buddy Guy. Beck tiež plánuje vystúpiť 10. augusta v Hollywood Bowl, kde chce osláviť 50 rokov na scéne. Na podujatí sa predstavia aj špeciálni hostia, ktorých mená zatiaľ nie sú známe, vystúpi však aj orchester. Muzikant tiež vydá 12. júla knihu Beck 01.


Geoffrey Arnold "Jeff" Beck patrí k najuznávanejším a najvplyvnejším gitaristom súčasnosti. V roku 1965 nahradil Erica Claptona v skupine The Yardbirds, no už v roku 1967 založil vlastnú skupinu The Jeff Beck Group, s ktorou mu vyšli napríklad albumy Rough And Ready (1971) alebo Jeff Beck Group (1972).

 

Pôsobil tiež v skupine Beck, Bogert & Appice. Na konte má sólové nahrávky Blow By Blow (1975), Jeff Beck's Guitar Shop (1989), You Had It Coming (2001) alebo Emotion & Commotion (2010). Získal osem cien Grammy a dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy - raz ako člena skupiny The Yardbirds (1992) a druhý raz ako sólového umelca v roku 2009.


Tracklist albumu Jeff Beck - Loud Hailer:


01 The Revolution Will Be Televised
02 Live In The Dark
03 Pull It
04 Thugs Club
05 Scared For The Children
06 Right Now
07 Shame
08 Edna
09 The Ballad Of The Jersey Wives
10 O.I.L.
11 Shrine


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies