Nový album Chiki liki tu-a vyjde 2. marca

NETKY.SK • 3 Január 2015, 12:02 • 2 min
Nový album Chiki liki tu-a vyjde 2. marca

BRATISLAVA - Slovenská formácia Chiki liki tu-a uvedie po desiatich rokoch od vydania nahrávky Dvojkilometrový jeleň (2005) na trh nový album. Do predaja by sa mal dostať 2. marca. Členovia skupiny to oznámili prostredníctvom sociálnej siete Facebook. Doteraz pritom na otázky týkajúce sa novej štúdiovky odpovedali neurčito.

slovakia

left justify in out

„Máme kopec nápadov, budú DVD, ale novú nahrávku, to si teraz neviem predstaviť... Máme materiál, ale nemáme ho zladený dokopy, aby držal pohromade ako album,“ povedal v roku 2009 pre portál Birdz.sk basgitarista Martin Višňovský.

 

„Už trikrát sme začali nahrávať novú platňu. Teraz je to štvrtý pokus. Začali sme vo februári. Ale stále zabudneme na piesne, ktoré sme začali nahrávať. Teraz máme obrovskú výhodu. Nahrali sme to na pásku. Pokiaľ neskolabuje prístroj, na ktorom sa to dá pustiť, alebo nájdeme náhradný, tak vlastne budeme vedieť, čo sme začali nahrávať. Takže prvýkrát to vyzerá tak, že by sa to asi dalo dokončiť,“ vyjadril sa v roku 2011 pre portál Rock.cz spevák a gitarista Ľubo Petruška. 

 

„Už od roku 2007 máme záväzok, že na tom budeme pracovať. Vždy však ostalo len pri dohadovaní. Väčšinou sme nejaké veci aj cvičili a nahrali ich, no a teraz máme pred sebou asi šiesty pokus, aby sme to spravili,“ povedal predvlani Martin Višňovský pre agentúru SITA. „Stále sme tú robotu začali, no nikdy sme na to nakoniec nemali toľko času, koľko by sme potrebovali. Už ani neviem koľko deadlineov sme pritom porušili,“ doplnil Petruška. „Dôležité je ale to, že to chceme urobiť. Nahrali sme tri pesničky, ktoré sú niečo ako demonahrávky a tie pôjdu do médií. Pošleme to tam, aby mali nahrávky, ktoré môžu použiť. Keď skončíme s aktuálnym turné, začneme na tom pracovať. Podľa mňa by sme ich mohli dať von v marci, maximálne v polovici apríla,“ dodal Višňovský. K vydaniu novej štúdiovky sa hudobníci z Prešova vyjadrili aj v marci 2014. „Nový album je vo vysokom štádiu tehotenstva,“ vyhlásili vtedy. 

 

Chiki liki tu-a vznikli v 90. rokoch minulého storočia v Prešove. Zloženie kapely prešlo niekoľkými zmenami a v súčasnosti v skupine okrem spomínaných hudobníkov pôsobí aj bubeník Tomáš Višňovský. Kapela už koncertovala vo Veľkej Británii, Francúzsku, Írsku, Belgicku, Švajčiarsku či Nemecku. Na konte majú hity ako Laska moja de si, Ďakujem, Kristina či Monte Carlo (...v šušťakoch). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies