Nový album Adele prekonal ďalší rekord v predajnosti

NETKY.SK • 27 November 2015, 10:48 • 2 min
Nový album Adele prekonal ďalší rekord v predajnosti

BRATISLAVA - Z albumu 25 (2015) anglickej speváčky Adele, ktorý vyšiel v piatok 20. novembra, sa vo Veľkej Británii počas prvých šiestich dní predalo 737-tisíc kópií.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročná interpretka sa tak postarala o ďalší rekord. Predbehla totiž týždennú predajnosť nahrávky Be Here Now skupiny Oasis z roku 1997. Anglickej formácii sa vtedy podarilo počas prvého týždňa predať 696-tisíc kópií. Oficiálne dáta z celého týždňa predaja albumu 25 vo Veľkej Británii uverejnia v piatok podvečer.


Pre rodáčku z londýnskeho Tottenhamu ide už o druhý rekord z tohto týždňa. O prvý sa zaslúžila po štyroch dňoch od uvedenia novinky na americký trh. Nahrávka prekonala počtom vyše 2,43 milióna kópií tamojší rekord v týždňovej predajnosti. Predbehla tak chlapčenskú skupinu 'N Sync so štúdiovkou No Strings Attached (2000), ktorá debutovala s predajnosťou 2,416 milióna kópií.


Adele, celým menom Adele Laurie Blue Adkins, sa na hudobnej scéne objavila v roku 2006. O dva roky neskôr vydala debutový štúdiový album 19, ktorý pozitívne prijali kritici i verejnosť. V roku 2009 si z udeľovania cien Grammy odniesla dve sošky - pre najlepšieho nováčika a za najlepší ženský popový spevácky výkon. Druhá štúdiovka 21 (2011) urobila z Adele jednu z najväčších hviezd. Speváčka za ňu získala okrem iného aj Grammy v najprestížnejšej kategórii Album roka a tiež BRIT Award v kategórii Najlepší britský album. Na konte má dovedna už desať zlatých gramofónikov. Zatiaľ posledný jej pribudol vlani vďaka singlu Skyfall z rovnomennej bondovky. Za túto skladbu získala v roku 2013 spolu s Paulom Epworthom aj Zlatý glóbus a Oscara. Zásluhou Skyfall ovládla aj kategóriu Singel roka na BRIT Awards 2013. V rokoch 2011 a 2012 ju magazín Billboard označil za interpretku roka a americká televízia VH1 ju v roku 2012 zaradila na piate miesto rebríčka 100 najlepších žien v hudobnom priemysle.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies