Novú vládu predstavia dnes večer na Majdane

NETKY.SK • 26 Február 2014, 10:06 • 2 min
Novú vládu predstavia dnes večer na Majdane

KYJEV - Zloženie novej ukrajinskej vlády by sa mali ako prví dozvedieť demonštranti zhromaždení na Námestí nezávislosti (Majdan), ktoré bolo v uplynulých týždňoch miestom krvavých zrážok medzi nimi a špeciálnymi policajnými jednotkami. Potvrdil to poslanec za stranu UDAR (Úder) Valerij Packan.

slovakia

left justify in out

Ďalší zástupca hnutia pod vedením boxerského šampióna Vitalija Klička zase pre portál Kyiv Post vyhlásil, že na čele vlády by mohol stáť líder strany Baťkivščyna (Vlasť) Arsenij Jaceňuk. Majdan sa zloženie nového vládneho kabinetu dozvie ešte dnes (v stredu) večer.

 

Ukrajinský parlament v sobotu odvolal prezidenta Viktora Janukovyča a následne aj kľúčových členov jeho vlády. Zosadený prezident, ktorý ešte v piatok potvrdil pristúpenie na prelomovú dohodu s opozíciou sprostredkovanú EÚ, v sobotu odišiel z Kyjeva a nachádza sa na neznámom mieste. Nový minister vnútra Arsen Avakov voči nemu začal trestné stíhanie a vydal naňho zatykač pre "hromadnú vraždu". Proruského lídra údajne naposledy videli v nedeľu na Krymskom polostrove. Deň predtým sa údajne neúspešne pokúsil odletieť z Donecka do Ruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona