Novú nemocnicu v Bratislave ešte ani nezačali stavať, výdavky už rastú

NETKY.SK • 3 Február 2015, 10:11 • 2 min
Novú nemocnicu v Bratislave ešte ani nezačali stavať, výdavky už rastú

BRATISLAVA - Novú nemocnicu na bratislavskej Patrónke má postaviť a tridsať rokov prevádzkovať súkromník, ale už teraz podľa denníka SME pribúdajú sumy, ktoré budú musieť zaplatiť daňoví poplatníci.

slovakia

left justify in out

Vlani zaplatil štát poradcovi za štúdiu uskutočniteľnosti 864-tisíc eur. Potom z nej vyplynulo, že hoci nemocnicu bude prevádzkovať súkromník, bude mu musieť štát prispieť 178 miliónmi eur, inak žiadneho záujemcu o výstavbu nenájde. 

 

Teraz ministerstvo zdravotníctva oznámilo mená dvoch firiem, ktoré spĺňajú podmienky na poradcu pre verejné obstarávanie, za takmer tri milióny eur. Pravdepodobnými poradcami ministerstva pri výbere súkromného partnera po finančnej, právnej a technickej stránke budú firmy Ernst & Young a Ružička Csekes. Víťaz dostane 2,7 milióna eur. Firma Ernst & Young už pre ministerstvo zdravotníctva vypracovala spomínanú štúdiu uskutočniteľnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies