Novú nemocnicu v Bratislave chce stavať 7 záujemcov

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 14:40 • 2 min
Novú nemocnicu v Bratislave chce stavať 7 záujemcov

BRATISLAVA 31. marca (SITA) - Žiadosť o účasť na stavbe novej nemocnice v Bratislave predložilo sedem záujemcov. Informovalo o tom Ministerstvo zdravotníctva SR (MZ).

slovakia

left justify in out

Ich mená však nechce zverejniť. "V tomto štádiu verejného obstarávania MZ neposkytuje detailnejšie informácie o záujemcoch, ktorí predložili žiadosť o účasť," uviedol rezort.

 

Nová nemocnica je plánovaná v areáli Nemocnice sv. Michala na Patrónke. Podľa prepočtov MZ by mala stáť v rozmedzí od 200 do 250 mil. eur. Moderná nemocnica má mať približne 880 lôžok, zvládnuť má ročne 44 tisíc hospitalizácií, 875 tisíc návštev v ambulanciách, 610 tisíc diagnostických výkonov a 47 tisíc operácií. Nemocnica bude okrem poskytovania zdravotnej starostlivosti slúžiť aj vzdelávaniu a výskumu. Nové zdravotnícke zariadenie malo byť podľa prvotných informácií dokončené v závere roka 2017.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies