Novú knihu o Jamesovi Bondovi napíše Anthony Horowitz

NETKY.SK • 2 Október 2014, 18:54 • 2 min
Novú knihu o Jamesovi Bondovi napíše Anthony Horowitz

LONDÝN - Anglický spisovateľ a scenárista Anthony Horowitz napíše ďalšiu knihu o Jamesovi Bondovi.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatdeväťročného autora si vybrali správcovia pozostalosti Iana Fleminga, pôvodného tvorcu agenta 007 britskej tajnej služby MI6. Kniha nesie pracovný názov Project One a sprístupní zatiaľ nezverejnený Flemingov materiál. Do predaja by sa mala dostať 8. septembra 2015.

 

"Keď ma oslovili s ponukou napísať novú knihu o Jamesovi Bondovi, nemohol som odmietnuť," vyhlásil pre BBC News Horowitz. "Je to veľká výzva, no vďaka nezverejnenému materiálu, mám veľa inšpirácie," dodal autor. Spomínaný materiál pritom tvoria podklady pre epizódy seriálu o Bondovi, ktoré Fleming napísal v 50. rokoch. "Seriál nikdy nenakrútili, podklady napokon sfilmovali do podoby poviedok, niektoré z nich sa objavili ako bonus špeciálnych kolekcií filmov Len pre tvoje oči, Chobotnička či Dych života," povedala Flemingova praneter Jessie Grimond. "Niektoré však nikdy nepoužili alebo nezverejnili. Keďže Anthony je skvelý scenárista a spisovateľ, pomysleli sme si, že by bolo vzrušujúce vidieť, čo by s jednou epizódou urobil," povedala tiež Grimond. Spomínanou epizódou je poviedka Murder on Wheels, ktorá zachytáva Bonda, ako zmarí pokus o vraždu pilota Formule 1 Stirlinga Mossa. Samotný Moss si v epizóde zahral. "Sme veľmi radi, že sa Anthony podujal na túto úlohu. Jeho znalosť a záujem o Bonda vyústia v skutočne zaujímavú vec," vyjadrila sa Flemingova neter Lucy Fleming. 

 

Anthony Horowitz sa preslávil predovšetkým sériou kníh o detskom tajnom agentovi Alexovi Riderovi. Prvá z nich s názvom Stormbreaker sa v roku 2006 dočkala aj filmovej adaptácie s rovnakým názvom. Medzi jeho ďalšie dielo patrí séria románov nazvaná Spoločenstvo piatich. Ako scenárista sa podieľal na seriáloch Vraždy v Midsomeri (1997) alebo Hercule Poirot (1989). V roku 2013 mu britská kráľovná Alžbeta II. udelila Rad britského impéria OBE. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies