Novú budovu MZV za 5,3 milióna začnú stavať na budúci rok

NETKY.SK • 26 August 2013, 13:24 • 2 min
Novú budovu MZV za 5,3 milióna začnú stavať na budúci rok

BRATISLAVA - S výstavbou novej budovy ministerstva zahraničných vecí za približne 5,3 mil. eur sa nezačne už tento rok, ako sa pôvodne plánovalo. Rezort diplomacie stále nemá stavebné povolenie.

slovakia

left justify in out

"Prvému výkopu súvisiacemu s výstavbou budovy na Pražskej 7 musí predchádzať dokončenie stavebného konania na Mestskom úrade Bratislava I. a následné vydanie stavebného povolenia. Až potom môže ministerstvo zahraničných vecí vypísať verejné obstarávanie na dodávateľa stavebných prác," povedali agentúre SITA z tlačového odboru rezortu zahraničia. Na ministerstve očakávajú, že verejná súťaž by mohla byť ukončená na jar budúceho roka. "Ďalší postup stavebných prác bude závisieť od harmonogramu, ktorý dohodneme s realizátorom stavby," dodal tlačový odbor.

O výstavbe nového objektu na Pražskej 7 v Bratislave rozhodla ešte vláda Roberta Fica uznesením z júla 2008. Ministerstvo potrebu ďalšej budovy odôvodňuje viacerými argumentmi, predovšetkým však efektívnosťou vynakladania prostriedkov verejných financií. V novej budove by mal sídliť sekretariát predsedníctva SR v EÚ, ekonomickí diplomati, konzulárny odbor slúžiaci verejnosti, ale i Správa účelových zariadení (SÚZA), Slovenská agentúra pre medzinárodnú rozvojovú spoluprácu (SAMRS) či Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí (ÚSŽZ). "Len samotným presťahovaním príspevkovej organizácie SÚZA a rozpočtových organizácií SAMRS a ÚSŽZ dôjde k výrazným úsporám," tvrdí tlačový odbor. Rezort očakáva ročnú úsporu 920-tisíc , predpokladá tiež návratnosť investície, ktorá by mohla byť nižšia ako sedem rokov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies