Novozvoleným predsedom odborov Volkswagenu je Smolinský

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 14:54 • 2 min
Novozvoleným predsedom odborov Volkswagenu je Smolinský

BRATISLAVA – Staronovým predsedom Základnej organizácie Odborového zväzu (OZ) KOVO Volkswagen Slovensko sa stal Zoroslav Smolinský, ktorý pôsobí na poste šéfa odborov spoločnosti už osem rokov.

slovakia

left justify in out

Členovia odborov v automobilke Volkswagen Slovakia si volili svojich funkcionárov na nasledujúce funkčné obdobie 2016 až 2020 od 9. do 20. mája. Celkovo bolo odovzdaných 4952 hlasov. Zatiaľ čo Smolinský získal 4401 hlasov, druhý kandidát Koloman Kraslan iba 492. Na poste podpredsedníčky bude odbory aj naďalej zastupovať Jolana Julkeová.

 

Do výboru Základnej organizácie OZ KOVO Volkswagen Slovensko boli zvolení Radovan Húska, Koloman Kraslan, Ladislav Wenhardt, František Sajan, Ondrej Baláž, Ján Macho, Zdenko Lehocký, Martin Mikula a Iveta Hírešová. Odbory predstavili plán práce a priority pre ďalšie obdobie.

 

„Za kľúčovú považujem vzájomnú spoluprácu v rámci celého koncernu Volkswagen, a to nielen medzi jednotlivými odborovými organizáciami, ale aj smerom k vedeniu Volkswagenu. Aj napriek turbulentnému roku 2015 sa nám podarilo v kolektívnom vyjednávaní vybojovať pre zamestnancov zvýšenie platov a zlepšenie pracovných podmienok,“ konštatoval Smolinský.

 

Medzi základné priority v nasledujúcom období patrí podľa neho rozvoj integrácie zamestnancov so zdravotnými obmedzeniami do pracovného procesu a úspešný štart duálnej akadémie za bránami Volkswagenu v Bratislave.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies