Novozvolení poslanci parlamentu zložili sľub

NETKY.SK • 13 August 2018, 09:13 • 2 min
Novozvolení poslanci parlamentu zložili sľub

Islamabad- Novozvolení členovia pakistanského národného zhromaždenia zložili v pondelok prísahu. Ide už o druhé demokratické odovzdanie moci v krajine, a to i napriek tomu, že nedávne parlamentné voľby poznačili obvinenia z podvodov.

slovakia

left justify in out

Slávnostný sľub poslancov viedol odchádzajúci predseda parlamentu Ajjáz Sádik, pričom podujatie vysielala naživo televízia, informuje agentúra DPA.

 

Pakistanské hnutie za spravodlivosť (PTI), strana bývalého kriketového hráča Imrána Chána, získala v 342-člennom parlamente 158 kresiel a po júlových voľbách bude zostavovať vládu.

 

Konečné výsledky ukázali, že dosiaľ vládna strana Pakistanská moslimská liga (PML-N) bývalého premiéra Naváza Šarífa, ktorý je momentálne vo väzbe za obvinenie z korupcie, získala 82 parlamentných kresiel. Voľba nového predsedu parlamentu a jeho námestníka je naplánovaná na stredu.

 

PTI nominovala Chána na post nového premiéra; predpokladá sa, že sa úradu zhostí v sobotu. Chán ešte pred zverejnením oficiálnych výsledkov vyhlásil víťazstvo a prisľúbil širokú škálu reforiem.

 

Takmer všetky politické strany okrem PTI odmietli prijať volebné výsledky s tým, že sa vyskytli nezrovnalosti a manipulácie zo strany vplyvnej pakistanskej armády.

 

Volebná komisia však tieto obvinenia odmietla a vyhlásila, že odklad zverejnenia výsledkov bol spôsobený zlyhaním počítačového softvéru.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies