Novozélandský tenista Tearney až po roku prezradil, že ho v Číne olúpili

NETKY.SK • 21 September 2016, 16:14 • 2 min
Novozélandský tenista Tearney až po roku prezradil, že ho v Číne olúpili

CHRISTCHURCH - Novozélandský tenista Finn Tearney sa minulý týždeň v súvislosti so svojím daviscupovým debutom ocitol pod mediálnym drobnohľadom a vyvstalo, že vlani v septembri zažil v Číne veľmi nepríjemnú udalosť. On aj jeho austrálsky spoločník však vyviazli z lúpežného prepadnutia počas challengeru ATP v Šanghaji bez fyzickej ujmy, akurát odľahčení o financie.

slovakia

left justify in out

Teraz 25-ročný 383. hráč singlového renkingu Tearney s kamarátom hľadal reštauráciu, ktorá by sa im pozdávala. V rámci toho nepozorne zabočili do "nesprávnej uličky". Skupina piatich či šiestich ozbrojených mužov, ktorí sa označili za miestnych mafiánov, ich vtlačila do jedného z pohostinských zariadení a pod hrozbou násilia žiadala peniaze a cennosti.

"Bol som úplne paralyzovaný. Mal som biele tričko, kompletne som ho prepotil. Málokedy predtým ma premkol taký pocit bezmocnosti. Nemohli sme preč, bolo ich priveľa. Bolo to príšerné, už nikdy nechcem zažiť čosi podobné," citovala Wellingtončana Tearneyho agentúra Fairfax Media. Novozélanďan povedal, že kamarátovi sa vyhrážali odrezaním prsta, keď jeho kreditka po vložení do terminálu odmietla spoluprácu. Tearneyho donútili previesť 1100 NZD: "Chceli viac, ale nebolo z čoho."

 

Dvojicu napokon prepustili. Aucklandský rodák na druhý deň informoval organizátorov podujatia, ktorí sa obrátili na políciu a refundovali mu stratu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona