Novozélandský líder opozičných labouristov Andrew Little odstúpil z funkcie, jeho preferencie prudko klesli

NETKY.SK • 1 August 2017, 07:24 • 2 min
Novozélandský líder opozičných labouristov Andrew Little odstúpil z funkcie, jeho preferencie prudko klesli

WELLINGTON - Líder Novozélandskej strany práce (NZLP) Andrew Little odstúpil dnes zo svojej pozície. Jeho odchod z vedenia tejto hlavnej opozičnej strany krajiny prichádza menej než dva mesiace pred konaním parlamentných volieb, informuje spravodajská stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Ako dôvod tohto rozhodnutia uviedol Little "neuspokojivú" voličskú podporu. "Nedávne výsledky prieskumu verejnej mienky boli pre mňa sklamaním. Ako líder musím prevziať zodpovednosť za tento vývoj. NZLP musí dostať príležitosť pod vedením nového vedenia," vyhlásil 52-ročný Little.

 

Voľby sa budú konať 23. septembra. Podpora labouristov klesla na 23-24 percent, čo predstavuje 20-ročné minimum tohto politického subjektu. Little, ktorý viedol stranu takmer tri roky, odstúpil s okamžitou platnosťou. Novou líderkou NZLP sa stala jeho námestníčka Jacinda Ardernová (37).

 

Nový Zéland má aktuálne stredopravicovú koaličnú vládu, ktorú vedie Národná strana Nového Zélandu (NZNP) premiéra Billa Englisha. Koalícia sa bude v nadchádzajúcich voľbách uchádzať o štvrté funkčné obdobie a momentálne má v prieskumoch pohodlný náskok pred opozičnými silami.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona