Novozélandská režisérka Jane Campionová bude predsedať porote na MFF v Cannes

NETKY.SK • 7 Január 2014, 11:28 • 2 min
Novozélandská režisérka Jane Campionová bude predsedať porote na MFF v Cannes

PARÍŽ - Novozélandská režisérka Jane Campionová (59), jediná žena, ktorá kedy získala Zlatú palmu na Medzinárodnom filmovom festivale (MFF) v Cannes, bude tento rok predsedať jeho porote. Oznámili to dnes organizátori festivalu, ktorých citovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Campionová vo vyhlásení zdôraznila, že pre ňu bude veľkou cťou viesť porotu na festivale. Režisérka pripomenula, že na MFF v Cannes prvýkrát prišla so svojim krátkym filmom Peel (Kôra) v roku 1986, a získala zaň Zlatú palmu. Za celovečerný film Piano ju potom dostala v roku 1993.

Riaditeľ festivalu Gilles Jacob vyzdvihol Campionovú ako "ozajstnú majsterku", ktorá uchvátila festivalové poroty svojimi filmami "nakrútenými s odvahou a ľudskosťou a zachytila taký jedinečný svet".

Vlani bol predsedom poroty americký režisér Steven Spielberg. Filmový festival v Cannes sa tento rok uskutoční v dňoch 14. až 25. mája.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies