Novozélandská premiérka zrušila svadbu. Aký mala dôvod?

NETKY.SK • 23 Január 2022, 08:41 • 2 min
Novozélandská premiérka zrušila svadbu. Aký mala dôvod?

WELLINGTON - Jacinda Ardernová a jej dlhoročný partner Clarke Gayford verejne neoznámili dátum svojej svadby, predpokladalo sa však, že sa bude konať niekedy v najbližších týždňoch. Dvojica má spolu dcéru, ktorej dali meno Neve Te Aroha.

slovakia

left justify in out

Novozélandská premiérka musela v nedeľu zrušiť vlastnú svadbu vzhľadom na sprísnenie epidemických obmedzení, ktoré ohlásila v súvislosti s výskytom variantu omikron v krajine. Informovala o tom agentúra AP.

 

img

 

„Moja svadba sa neuskutoční,“ potvrdila Ardernová po tom, ako oznámila nové reštrikcie, ku ktorým patrí účasť najviac 100 plne zaočkovaných ľudí na podujatiach. „Práve som sa pridala k mnohým ďalším Novozélanďanom, ktorí zažili niečo podobné v dôsledku pandémie.“ 

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Arnold Schwarzenegger mal dopravnú nehodu!

 

„Taký je život,“ povedala po otázke, ako sa cíti pri stanovovaní predpisov, ktoré narušili plány na jej sobáš. Zdôraznila, že mnohých obyvateľov krajiny pandémia zasiahla oveľa horšie, najmä tých, ktorí nemohli byť s ťažko chorými milovanými.

 

Nový Zéland zavádza od nedeľňajšej polnoci obmedzenia červeného stupňa po potvrdení 9 prípadov nákazy variantom omikron. Infikovanými sú členovia rodiny, ktorí cestovali medzi mestami na svadbu, a letuška z jedného z lietadiel, ktoré pri tom využili.

 

img

 

Okrem obmedzenia počtu účastníkov podujatí patrí k novým opatreniam povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest vo verejnej doprave a obchodoch. Opatrenia by mali zostať v platnosti najmenej do konca budúceho mesiaca.

 

Možno vás zaujme: Írsko zrušilo väčšinu obmedzení proti koronavírusu 

 

Nový Zéland od začiatku pandémie potvrdil 15 104 nakazených a 52 súvisiacich úmrtí. Po veľkú časť z posledných rokov v krajine platili prísne obmedzenia týkajúce sa hraníc i lockdowny zavádzané rýchlo po zistení prípadov nákazy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona