Novozélanďania zmenili názor, za prezidenta FIFA chcú Al-Husseina

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 10:34 • 2 min
Novozélanďania zmenili názor, za prezidenta FIFA chcú Al-Husseina

WELLINGTON - Futbaloví predstavitelia Nového Zélandu (NZF) zmenili názor a v piatkovým voľbách prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) podporia jordánskeho princa Ali bin Al Husseina. Jeho jediným protikandidátom je súčasný šéf organizácie Sepp Blatter, ktorý sa uchádza už o piate funkčné obdobie v rade.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie NZF je pritom v rozpore s jednomyseľnou dohodou všetkých 11 členov Futbalovej konfederácie Oceánie, ktoré sa v januári zhodli na podpore Blattera. "S ohľadom na udalosti za posledných 48 hodín - ktoré boli pre nás všetkých, ktorí miluje futbal, veľmi šokujúce - Nový Zéland verí, že pre FIFA je nevyhnutná zmena, aby mohla napraviť svoju reputáciu," cituje agentúra Reuters prezidenta NZF Marka Aspdena. "Výkonný výbor verí, že skutočná zmena môže prísť len s novým prezidentom, a preto sme sa my rozhodli podporiť princa Ali bin Al-Husseina."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies