Novozámocké futbalistky vyrábali nelegálne cigarety

NETKY.SK • 8 Október 2013, 18:43 • 2 min
Novozámocké futbalistky vyrábali nelegálne cigarety

NOVÉ ZÁMKY - Novozámocké futbalistky sa podieľali na nelegálnej výrobe cigariet. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

slovakia

left justify in out

Colníci počas uplynulého týždňa odhalili nelegálnu prevádzku v Nových Zámkoch, v ktorej sa spracovával tabak a vyrábali cigarety. Zaistili viac ako pol tony nelegálneho tabaku a desiatky tisíc cigariet, únik na spotrebnej dani dosahuje približne 41-tisíc eur.

Výrobňa patrila Miroslavovi D., spracovávali, sušili a rezali sa v nej surové tabakové listy. Spracovaný tabak následne smeroval v spotrebiteľskom balení do predaja. Vo výrobni brigádovali rôzne osoby, napríklad aj futbalistky z novozámockého ženského futbalového družstva, píše Macíková s tým, že o nelegálnosti tejto činnosti nevedeli.

Colníci tiež urobili prehliadky bytových a nebytových priestorov. Zaistili pri nich 256,1 kilogramu sušeného listového tabaku, 105,9 kilogramu narezaného tabaku voľne baleného v škatuliach, 264,8 kilogramu narezaného tabaku v spotrebiteľských baleniach, 149 784 kusov neoznačených cigariet a 12 960 cigariek.

Vyšetrovateľ kriminálneho úradu už vedie trestné stíhanie za zločin krátenia dane a poistného v zmysle Trestného zákona. V prípade dokázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na tri až osem rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona