Novovymenovaný španielsky kardinál označil homosexualitu za poruchu

NETKY.SK • 20 Január 2014, 15:13 • 2 min
Novovymenovaný španielsky kardinál označil homosexualitu za poruchu

MADRID - Novovymenovaný španielsky kardinál 84-ročný Fernando Sebastian Aguilar sa stal v pondelok terčom ostrej kritiky za označenie homosexuality za poruchu, ktorú možno odstrániť liečbou.

slovakia

left justify in out

"Homosexualita je chybný spôsob prejavovania sexuality, ktorá má štruktúru a cieľ, ktorým je rozmnožovanie," povedal Sebastian pre denník Sur vychádzajúci v Malage. Jeho slová zverejnil denník v nedeľu, týždeň po vymenovaní za jedného z 19 nových kardinálov vybratých pápežom Františkom. Oficiálne budú kardináli menovaní 22. februára.

"V našom tele máme veľa porúch. Ja mám vysoký tlak. A mám sa za to hnevať, že mi to hovoria? Je to porucha, ktorú musím korigovať, ako len viem," povedal Aguilar, emeritný arcibiskup v Pamplone. "Poukázať na poruchu homosexuality nie je urážka, je to pomoc, pretože mnohé formy homosexuality možno adekvátnou liečbou normalizovať. To nie je urážka, to je úcta. Ak má niekto poruchu, dobrý priateľ je ten, kto ho na to upozorní," povedal Aguilar. 

Skupina na ochranu lesbičiek a gejov Colegas vyzvala arcibiskupa, aby svoje vyhlásenie odvolal. "Dúfame, že Fernando Sebastian opraví svoje slová a my poznamenávame, že homosexualita nie je liečiteľná choroba, no homofóbia je," uviedla Colegas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona