Novovymenovaný kabinet sa stretol na svojom prvom rokovaní

NETKY.SK • 9 Júl 2010, 11:34 • 2 min
Novovymenovaný kabinet sa stretol na svojom prvom rokovaní

Novovymenovaný kabinet sa stretol na svojom prvom rokovaní

slovakia

left justify in out

Nový vládny kabinet začal dnes v Bratislave svoje prvé rokovanie krátko po svojom vymenovaní prezidentom SR Ivanom Gašparovičom.
      Ako avizovala vo štvrtok (8.7.) premiérka Iveta Radičová, je potrebné vyriešiť niektoré otázky. Kabinet by mal schváliť do funkcií nových štátnych tajomníkov a vedúcich služobných úradov. Podľa predsedníčky vlády sú uvedené kroky nevyhnutné z hľadiska ukončenia procesu konštituovania nových demokratických inštitúcií.
      Novovymenovaná vláda SR by na svojom premiérovom zasadnutí mala prijať aj rozhodnutie v súvislosti s povodňami. Materiál mal na rokovanie pripraviť minister vnútra SR Daniel Lipšic. Kabinet by mal prijať aj uznesenie o postupe prác na programovom vyhlásení vlády.
      Po skončení rokovania plánuje premiérka Radičová osobne uviesť všetkých ministrov do svojich úradov. Radičová by sa mala dnes ešte stretnúť aj s budúcim českým ministrom zahraničných vecí Karlom Schwarzenbergom.
      Vláda Roberta Fica (Smer-SD) podala demisiu do rúk hlavy štátu vo štvrtok (8.7.) vo večerných hodinách. Prezident následne vymenoval do funkcie predsedníčky vlády Ivetu Radičovú (SDKÚ-DS), ktorej odchádzajúci premiér po slávnostnom akte osobne odovzdal kľúče od jej nového pôsobiska - Úradu vlády SR. Noví ministri sa ujali funkcií až dnes ráno, kedy sa v Prezidentskom paláci uskutočnilo ich vymenovanie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies