Novou štátnou tajomníčkou ministerstva spravodlivosti bude E. Pfundtner

NETKY.SK • 22 August 2018, 14:13 • 2 min
Novou štátnou tajomníčkou ministerstva spravodlivosti bude E. Pfundtner

Bratislava- Novou štátnou tajomníčkou ministerstva spravodlivosti sa stane Edita Pfundtner. Do funkcie ju v stredu menovala vláda. Doterajšia poslankyňa Národnej rady SR za vládnu stranu Most-Híd nahradí nestraníčku Máriu Kolíkovú.

slovakia

left justify in out

Nomináciu priniesol na vládu šéf rezortu Gábor Gál (Most-Híd). Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) pred zasadnutím kabinetu uviedol, že tento výber rešpektuje.

 

Pfundtner na ministerstvo nastúpi vo štvrtok (23.8.). Kolíková požiadala o uvoľnenie z funkcie po tom, ako sa s novým šéfom rezortu názorovo rozišla.

 

Nasleduje bývalú ministerku Luciu Žitňanskú (Most-Híd), ktorá vládu opustila v marci po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Kolíková mala na starosti najmä veľký projekt auditu justície.

 

"S ministrom spravodlivosti Gáborom Gálom sa poznajú od študentských čias, niekoľko rokov boli kolegami v Národnej rade SR. Spoločne majú za sebou dlhú politickú aj odbornú spoluprácu. Edita Pfundtner po nástupe na ministerstvo preberie okrem iného agendu zefektívňovania justície," informovala hovorkyňa rezortu Zuzana Drobová.

 

V minulosti bola Pfundtner podpredsedníčkou Ústavnoprávneho výboru Národnej rady SR (2010-2012), neskôr jeho členkou (2014-2016). V tomto volebnom období zasadala vo výbore pre ľudské práva a národnostné menšiny (2016-jar 2018), v súčasnosti pôsobí vo výbore pre európske záležitosti a vo výbore pre hospodárske záležitosti.

 

Je tiež členkou stálej delegácie Národnej rady SR v Parlamentnom zhromaždení OBSE.

 

Od roku 2004 je advokátkou, pôsobí aj v komunálnej politike ako poslankyňa miestneho zastupiteľstva mestskej časti Bratislava-Nové Mesto (od roku 2010).

 

Je absolventkou Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave a Vysokej školy mezinárodních a veřejných vztahů Praha.

 

Pfundtner v minulosti vystúpila zo strany Most-Híd, v súčasnosti je podpornou členkou tejto strany.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies