Novou štátnou tajomníčkou ministerstva školstva bude Oľga Nachtmannová

NETKY.SK • 16 November 2016, 13:01 • 2 min
Novou štátnou tajomníčkou ministerstva školstva bude Oľga Nachtmannová

BRATISLAVA – Novou štátnou tajomníčkou ministerstva školstva sa stane Oľga Nachtmannová. Do funkcie ju dnes vymenovala vláda SR na návrh ministra školstva Petra Plavčana (nominant SNS).

slovakia

left justify in out

Nachtmannová, ktorá je poslankyňou Národnej rady SR za Smer-SD, nahradí Erika Tomáša. Ten vo funkcii skončil 17. augusta. Na ministerstvo nastúpi v piatok (18.11.). Minister uviedol, že nomináciu koaličného partnera považuje za posilu.

 

"Oľga Nachtmannová je dlhoročná vysokoškolská učiteľka, bola opakovane poslankyňou, dokonca v školskom výbore, tak to považujeme za posilu pre náš úrad," vysvetlil Plavčan. Nachtmannová by mala podľa neho pravdepodobne prevziať agendu, ktorú mal na starosti Tomáš, teda vysoké školy a vedu.

 

Erik Tomáš sa sám vzdal funkcie dvojky na ministerstve školstva a vrátil sa k predsedovi vlády Robertovi Ficovi, ktorému robí poradcu pre médiá. Tomáš sa zároveň vrátil do Národnej rady SR, kde opäť vykonáva svoj poslanecký mandát.

 

Oľga Nachtmannová pôsobí od roku 1987 na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Poslankyňou Národnej rady SR za stranu Smer-SD je od roku 2006. V súčasnosti je členkou ústavno-právneho výboru a tiež členkou výboru pre európske záležitosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies