Novou šéfkou ÚVO má byť Zita Táborská

NETKY.SK • 24 Máj 2012, 07:07 • 2 min
Novou šéfkou ÚVO má byť Zita Táborská

Novou šéfkou ÚVO má byť Zita Táborská - Politika Novou šéfkou Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) sa má stať dlhoročná pracovníčka v oblasti verejného obstarávania Zita Táborská. Rozhodli o tom vládni ministri, definitívne ju však ešte musí odobriť parla

slovakia

left justify in out

img

Novou šéfkou Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) sa má stať dlhoročná pracovníčka v oblasti verejného obstarávania Zita Táborská. Rozhodli o tom vládni ministri, definitívne ju však ešte musí odobriť parlament.
      Táborská je jednou z kandidátov, ktorých ešte vybral predchádzajúci kabinet. "Nerobíme nič iné, len navrhujeme parlamentu, aby za predsedu parlamentu zvolil človeka, ktorého si vybrala vláda Ivety Radičovej," podotkol premiér Robert Fico (Smer-SD) s tým, že bývalé vládne strany privítali vtedajšie rozhodnutie nájsť človeka vládnym výberovým konaním.
      Pripomenul, že mal snahu navrhnúť na šéfa ÚVO kandidáta KDH. "Opakovane som sa pokúšal získať informácie, či došlo k dohode KDH a zamestnávateľských organizácií, ZMOS-u na kandidátovi, ktorý by bol vnímaný ako kandidát predovšetkým odborne zdatný riadiť úrad, ktorý nie je v dobrej kondícii," konštatoval.
      Dodal však, že na základe opakovaných požiadaviek odložiť rozhodnutie "zjavne neexistovala žiadna dohoda". "My už ďalej nemôžeme čakať na to, kým opozícia bude schopná takúto dohodu dosiahnuť, a preto, aby sme nevyvolali žiadne pochybnosti o tom, že chcem obsadzovať pozíciu vlastným človekom, vybrali sme kandidáta z toho výberového konania," uviedol.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona