Novou šéfkou Ústrednej rady sa má stať Tatiana Rosová

NETKY.SK • 5 September 2012, 11:11 • 2 min
Novou šéfkou Ústrednej rady sa má stať Tatiana Rosová

Novou šéfkou Ústrednej rady sa má stať Tatiana Rosová - Politika Novou šéfkou Ústrednej rady SDKÚ-DS, čo je po Kongrese druhý najvyšší stranícky orgán, by sa v sobotu (8. 9.

slovakia

left justify in out

imgNovou šéfkou Ústrednej rady SDKÚ-DS, čo je po Kongrese druhý najvyšší stranícky orgán, by sa v sobotu (8.9.) na rokovaní v Polomke mala stať poslankyňa NR SR a starostka bratislavského Starého mesta Tatiana Rosová. Funkciu opúšťa Jozef Mikuš, ktorý sa stal podpredsedom strany. Rosovú navrhol líder SDKÚ-DS Pavol Frešo, pričom protikandidáta nemá.
      Ako potvrdil pre TASR hovorca strany Michal Lukáč, na rokovaní Ústrednej rady sa tiež majú vytvoriť nové sekcie správy štátu. Sociálne veci a zdravotníctvo má mať na starosti Viliam Novotný, obranu a zahraničné veci Martin Fedor a ekonomické otázky Ivan Štefanec.
      Ústredná rada SDKÚ–DS je orgánom zastupujúcim všetky organizačné zložky a stupne strany v období medzi riadnymi Kongresmi. Tvoria ju členovia Prezídia, poslanci NR SR a europoslanci, riaditelia krajských agentúr a ďalší 90 členovia zvolení predsedníctvami Regionálnych zväzov. Do pôsobnosti Ústrednej rady SDKÚ-DS patria všetky politické a organizačné otázky strany, ktoré nie sú vyhradené Kongresu. Predovšetkým však schvaľuje volebný program či úpravu vnútrostraníckych volieb (primárky).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies