Novou Miss Universe sa stala ôsmykrát Američanka

NETKY.SK • 20 December 2012, 07:24 • 2 min
Novou Miss Universe sa stala ôsmykrát Američanka

Novou Miss Universe sa stala ôsmykrát Američanka - Pre ženy Slovensko na Miss Universe 2012 zastupovala Ľubica Štepánová z Prievidze. Dvadsaťročná Američanka Olivia Culpová zvíťazila v noci nadnes vo finále súťaže Miss Universe, ktoré sa konalo v Las Vega

slovakia

left justify in out

img

Slovensko na Miss Universe 2012 zastupovala Ľubica Štepánová z Prievidze.

Dvadsaťročná Američanka Olivia Culpová zvíťazila v noci nadnes vo finále súťaže Miss Universe, ktoré sa konalo v Las Vegas.

V 61. ročníku najväčšej súťaže krásy ju za víťazku vybrala spomedzi 89 súperiek z celého sveta desaťčlenná porota. Brunetka z Rhode Islandu hrá na violončelo a angažuje sa v boji proti rakovine prsníka. Korunku jej odovzdala vlaňajšia víťazka Leila Lopesová z Angoly. 

Culpová je ôsmou Miss Universe zo Spojených štátov a prvou Miss USA, ktorá tento titul získala od roku 1997.

Na druhom mieste skončila 23-ročná Filipínčanka Janine Tugononová, za ktorou nasledovala kráska z Venezuely Irene Sofia Esser Quinterová. Filipínčanka sa umiestnila v prvej trojke aj vlani. 

Slovensko na Miss Universe 2012 zastupovala Ľubica Štepánová z Prievidze.

Súťaž sa konala v Las Vegas

Účastníčky Miss Universe, ktorej spoluorganizátorom je americký miliardár Donald Trump, musia byť vo veku 18-27 rokov, slobodné a bezdetné. Súťaž tentoraz vysielala v priamom prenose americká televízia NBC z hotela a kasína Planet Hollywood v Las Vegas, pričom ju mohla sledovať približne miliarda divákov v 190 krajinách, uviedli organizátori. 

Tí nezabudli ani na obete nedávnej masakry 20 detí a šiestich dospelých na základnej škole v americkom štáte, ktorých pamiatku si pripomenuli minútou ticha.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies