Novou ministerkou spravodlivosti USA sa stala Loretta Lynchová

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 08:01 • 2 min
Novou ministerkou spravodlivosti USA sa stala Loretta Lynchová

WASHINGTON - V poradí 83. ministerkou spravodlivosti USA sa stala Loretta Lynchová, ktorá zložila dnes slávnostnú prísahu do rúk amerického viceprezidenta Joa Bidena. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Lynchová je v Spojených štátoch vôbec prvou Afroameričankou na čele ministerstva spravodlivosti.

Päťdesiatpäťročná Lynchová pri príležitosti svojho nástupu do funkcie prisľúbila, že sa bude zaoberať otázkou kybernetických útokov a ďalšími aktuálnymi hrozbami pre bezpečnosť USA.

 

"Dokážeme obnoviť dôveru a vieru ako v naše zákony, tak aj v tých, ktorí ich presadzujú," uviedla Lynchová, narážajúc na súčasné napätie medzi políciou a afroamerickými komunitami. Lynchová zložila prísahu v budove ministerstva spravodlivosti vo Washingtone. Lynchovej predchodca Eric Holder odovzdal úrad ešte v piatok po šiestich rokoch na čele rezortu spravodlivosti.

 

Americký Senát potvrdil vo štvrtok Lynchovú vo funkcii s mesačným oneskorením, ktoré súviselo so spormi ohľadom legislatívy, týkajúcej sa obchodovania s ľuďmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona