Novou hovorkyňou SaS je Svrčeková, známa z kauzy tunelovania VSS

NETKY.SK • 2 December 2013, 10:08 • 2 min
Novou hovorkyňou SaS je Svrčeková, známa z kauzy tunelovania VSS

BRATISLAVA 2. decembra (SITA) – Novou hovorkyňou strany Sloboda a Solidarita (SaS) je od 1. decembra Katarína Svrčeková. Do 30. novembra bola príslušníčkou Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Z armády bola oficiálne prepustená zo zdravotných dôvodov.

slovakia

left justify in out

„Dohodli sme sa, máme z nej dobrý dojem, myslíme, že to bude robiť dobre. Bývalá hovorkyňa Izabela Nagyová odišla po štyroch rokoch, chcela skúsiť niečo nové, tak to v živote chodí,“ konštatoval líder liberálov Richard Sulík. Šéf SaS sa nebojí úniku utajovaných informácií od novej hovorkyne. „Nech vysiela do sveta správne podania a s čím väčšou intenzitou. Nemáme čo tajiť,“ poznamenal Sulík. 

Svrčeková je priateľkou bývalého riaditeľa Vojenskej spravodajskej služby (VSS) Romana Mikulca. Za Mikulca, ktorý bol nominantom ministra obrany Ľubomíra Galka (SaS), sa začali vyšetrovať podozrenia z tunelovania VSS z čias prvej Ficovej vlády. Tajnú správu o tunelovaní dostal v máji denník SME a odovzdal ju Úradu špeciálnej prokuratúry. Polícia vyšetruje prípad ako sabotáž a ohrozenie utajovaných skutočností. Ku kauze sa na tlačovej besede vyjadrovala aj Svrčeková. Tvrdila, že sa stala prostriedkom na nátlak, aby sa nikdy neukázala pravda, ako to bolo s údajným tunelovaním v tajnej službe. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies